Enlightenment

روشن‌شدگی

روشن‌شدگی

طبقه بندی موضوعی

۳ مطلب در تیر ۱۳۹۴ ثبت شده است

بررسی فیلم کوتاه تخم مرغ (The Egg) ساخته شده بر اساس داستانی از اَندی وِر (Andy Weir)

ابتدا  تحلیلی را از مطالب مطرح شده در فیلم با استفاده از نما‌ها و گفت‌و‌گوهای موجود خواهم نوشت (بررسی فیلم یا «تکست»). سپس به سراغ زمینه‌های فکری و اجتماعی نویسنده‌ای که این فیلم بر اساس داستان او ساخته شده است خواهم رفت (نگاهی به زمینه یا «کانتکست») و در پایان هم دریافت و نظر خودم از دیدن این فیلم کوتاه را بیان خواهم کرد. این فیلم کوتاه را در پایگاه «یوتیوب» ببینید. 

۲ نظر موافقین ۳ مخالفین ۰ ۲۹ تیر ۹۴ ، ۰۸:۱۰
هویار

آنچه پیش روی شماست، تلاشی است برای بازگرداندن نوشته‌ای از زبان انگلیسی به فارسی درباره‌ی ارتباط ذهن و بدن از نیکولاس جولی، استاد فلسفه در دانشگاه کالیفرنیا. نشانی نوشته اصلی که در پایگاه اینترتنی انتشارات دانشگاه آکسفورد منتشر شده است، در پایان این ترگویه آمده است. این ترگویه در سایت «دین آنلاین» در تاریخ شنبه، 4 مهر 1394 نیز منتشر شده است.

 

ارتباط ذهن و بدن چگونه است؟

در یکی از دیالوگ‌های فیلم «بازی تقلید»[۱] که به تازگی اکران شده است، بازپرسی که مامور رسیدگی به پرونده «آلن تورینگ»[۲] است از او می‌پرسد: "آیا ماشین‌ها می‌توانند فکر کنند؟" هرچند گفت‌وگویی که در فیلم در پی این پرسش می‌آید از نگاهی فلسفی چندان روشنگر نیست، اما موضوع مهمی را به ما یادآوری می‌کند: انقلابی که با ساخت کامپیوتر رخ داد که البته آلن تورینگ نیز به شکل‌گیری آن کمک کرد، انگیزه بسیار زیادی برای توجه به آنچه ما امروزه «مسئله ذهن و بدن» می‌نامیم ایجاد نموده است. به بیانی دیگر این پرسش به میان آمده است که ذهن چگونه به بدن مرتبط است؟ و چگونه یک ماده مرطوب و خاکستری‌رنگ همچون مغز باعث ایجاد پدیده‌ای شگفت انگیز همچون «هوشیاری»[۳] می‌شود؟ 

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۲۵ تیر ۹۴ ، ۱۲:۰۷
هویار

آنچه پیش روی شماست، تلاشی است برای بازگرداندن نوشته‌ای از زبان انگلیسی به فارسی درباره‌ی اخلاق باور از الکساندر داگلاس، استاد فلسفه در دانشگاه لندن. نشانی نوشته اصلی که در پایگاه اینترتنی انتشارات دانشگاه آکسفورد منتشر شده است، در پایان این ترگویه آمده است. این ترگویه در سایت «دین آنلاین» در تاریخ دوشنبه، 30 شهریور 1394 نیز منتشر شده است.
 

آیا ما در گزینش باورهایمان آزادیم؟

دکارت ذهن را به دو قوه تفکیک مى‌کند: ادراک و اختیار. قوه‌ى ادراک، داده‌ها را از جهانِ پیرامون گرد مى‌آورد و آنگاه باورهاىِ ممکنی که با داده‌هاى گردآورى شده همخوانی دارند را در برابر ذهن قرار می‌دهد؛ سپس قوه‌ی اختیار یکی را برمی‌گزیند. ما آدمیان می‌توانیم که به سود یا زیانِ چرایی برگزیدن یک باور شواهدی ارائه کنیم، با این حال، گزینش نهایی آن چه به آن باور خواهیم یافت ناگریز در حیطه‌ی اختیار ما خواهد بود. 

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۲۵ تیر ۹۴ ، ۱۱:۳۰
هویار